Nova sezona počela pobedom: Karaburma pobedila Srbobran 73:64

Košarkašice Karaburme savladale su ekipu Srbobrana rezultatom 73:64 u prvom kolu Druge ženske lige Srbije.

Početak utakmice u Srbobranu naslućivao je veliku borbu za pobedu na otvaranju sezone.

Prvu četvrtinu obeležio je veliki broj poena. Košarkašice domaće ekipe istrčale su veliki broj kontranapada iz kojih su realizovale poene, dok su košarkašice Karaburme realizovale šuteve sa distance.

Prva četvrtina je završena rezultatom 23:19 u korist Karaburme, koja je u drugu deonicu utakmice ušla znatno bolje raspoložena.

Bolja igra beogradske ekipe tokom druge četvrtine ogleda se i u samom rezultatu, pošto je semafor na poluvremenu prikazivao dvocifrenu prednost – 42:31.

Početak treće četvrtine obeležila je bolja igra košarkašica Srbobrana, koje su nakon nekoliko ukradenih lopti smanjile rezultatsku razliku na sedam poena zaostatka.

Međutim, košarkašice Karaburme nisu dozvolile da im se prednost istopi, te su ubrzo ponovo uspele da steknu dvocifrenu prednost i da je zadrže do kraja treće četvrtine, koja je završena rezultatom 59:46 u njihovu korist.

Poslednji deo utakmice nastavljen je u istom ritmu, te je nakon 40 minuta igre Karaburma slavila sa rezultatom 73:64.

Karaburmu je do pobede predvodila raspoložena Vanja Rašić sa dabl-dabl učinkom od 29 poena i 10 skokova, a dabl-dabl je ostvarila i Andrea Marinković sa 10 postignutih poena i isto toliko skokova. Nađa Bošković je postigla 11 poena.

U ekipi Srbobrana najefikasnija je bila Jelena Curaković sa 20 poena, Slađana Lukić je postigla 18 poena, a Mirjana Zorić 13.

U narednom kolu Karaburmu očekuje gradski derbi protiv ekipe Radničkog, dok Srbobran dočekuje subotički Spartak.

STATISTIKA

TABELA

Izvor: Košarka24.rs

K.K.

Poslednje objave...

Da li voliš košarku?

Pridruži nam se ili gledaj naše utakmice